Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΛΦΕΙΟΣ - ΡΟΔΙ Α.Ε

Στα πλαίσια του ανοίγματος του σχολείου μας στην αειφόρο και βιωματική  μάθηση, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ΑΛΦΕΙΟΣ - ΡΟΔΙ Α.Ε όπου οι μαθητές γνώρισαν το ρόδι και το φυσικό χυμό του.
Συγκεκριμένα η Δ Τάξη του 5ο Δημοτικού σχολείου Πύργου ,στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ETwinning που συμμετέχει με  τρία αλλά σχολεία από την Ελλάδα, με τίτλο ‘’ Τα προϊόντα του τόπου μας ,ο φυσικός μας πλούτος’’ με  υπευθύνους εκπαιδευτικούς Οικονόμου Δημήτρη, Μπουγιονικολού Μίνα , Λυμπέρη Σοφία και το σύλλογο γονέων, υλοποιήθηκε η παρακάτω εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΑΛΦΕΙΟΣ - ΡΟΔΙ Α.Ε.

Αφού πρώτα  μιλήσαμε ,ζωγραφίσαμε, φτιάξαμε κολλάζ , κάθε μαθητής πήρε συνέντευξη από το δέντρο της ροδιάς και μιλήσαμε και για την σημαντική διατροφική  αξία που έχει το ρόδι και ο φυσικός χυμός του ,την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος , το ποσό είναι σημαντικό «όπλο» για την καλή μας υγεία.
Γνωρίσαμε και είδαμε πως ένα τοπικό προϊόν το ρόδι πως μαζεύεται ,πως αποθηκεύεται και γίνεται συσκευασμένο προϊόν υψηλής ποιότητας που εξάγεται και στο εξωτερικό.
Πως με την συνεργασία ,την όρεξη για δημιουργία, την ποιότητα  και πως
ένα μοντέλο κοινωνικής αυτοδιαχειριζόμενης  επιχειρηματικότητας , μια  πολυσυμμετοχική  οικονομική μονάδα με 69 ιδρυτικούς μετόχους, από την Αρκαδία και την Ηλεία, λειτούργησε το δικό της εργοστάσιο  επεξεργασίας και παραγωγής   φυσικού χυμού ροδιού. Κατάφερε  μόνοι, χωρίς τραπεζικό  δανεισμό και χωρίς βάρη και δημιουργήσαμε την πιο σύγχρονη  στην Ευρώπη, πλήρη και εμφανή γραμμή παραγωγής  φυσικού χυμού με υψηλά πρότυπα και προδιαγραφές και με δυνατότητα  επεξεργασίας 3 τόνων ροδιού ανά  ώρα.
Οι μαθητές έμειναν ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι που συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο στην όλη διαδικασία , χαρούμενοι που δοκίμασαν και γεύτηκαν τον υπέροχο και υγιεινό χυμό ρόδι και γνώρισαν το πλούτο και τις δυνατότητες της περιοχής τους.










1 σχόλιο: